Jaromír Soukup

Jaromír Soukup
Jaromír Soukup
Foto: Nextfoto
Petr Vlk |
redakce@zivotvcesku.cz
Publikováno: 5. 7. 2024

Jaromír Soukup je český podnikatel, bývalý majitel mediální skupiny Empresa Media a TV Barrandov. Byl jednou ženatý, má tři děti a jeho osobní i profesní život je často v centru pozornosti médií​.

Jméno: Jaromír Soukup
Datum narození: 22. února 1969
Místo narození
: Plzeň, Česká republika

Vzdělání

Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze
MBA na Sheffield Hallam University ve Velké Británii

Kariéra

Jaromír Soukup je český mediální podnikatel, moderátor a bývalý majitel mediální skupiny Empresa Media. Jeho kariéra zahrnuje různé role v oblasti médií, marketingu a právních služeb. Byl zakladatelem a vlastníkem agentury Médea, která se stala jednou z nejvýznamnějších reklamních agentur v České republice.

Média a podnikání

Empresa Media: Skupina zahrnuje několik časopisů, včetně týdeníků Týden a Instinkt, měsíčníku Interview a dalších periodik.

TV Barrandov: Soukup se stal významným tvůrcem a moderátorem mnoha pořadů na této televizi. Programové plány hlavního kanálu televize Barrandov na první červencový týden roku 2024 už neobsahovaly žádný z pořadů, které Soukup moderoval.

Ke změně došlo přibližně měsíc poté, co investor stanice Jan Čermák zcela ovládl společnost Empresa Media, které patří Barrandov Televizní Studio, stal se držitelem vysílacích licencí hlavní TV Barrandov a dvou menších kanálů Kino Barrandov a Barrandov Krimi.

Televizní formáty, které Jaromír Soukup moderoval:

Denní formáty: Moje zprávy, VIP svět a Moje zprávy, komentáře Týdenní formáty: Jaromír Soukup live a Duel Jaromíra Soukupa, Hovory Kalousek Soukup a Týden podle Jaromíra Soukupa. Dále pak Reakce Jaromíra Soukupa. A reprízy Vaření se Soukupem.

Osobní život

Jaromír Soukup je znám svou dynamickou osobností a kontroverzními výstupy. Byl několikrát v centru mediální pozornosti kvůli svým názorům a stylu vedení pořadů.

Vztahy

Jaromír Soukup začal chodit s Agátou Hanychovou v roce 2022 a jejich vztah se stal veřejně známým. Dne 11. dubna 2023 se jim narodila dcera Rozárka. Jejich vztah však nevydržel a dvojice se v září 2023 rozešla. Následoval soudní spor o péči o dceru, který skončil v květnu 2024.

Soud rozhodl, že Rozárka bude v péči otce každý lichý týden od středečního rána do čtvrtečního večera a každý sudý týden od pátečního rána do nedělního večera. Součástí rozhodnutí bylo také nařízení, že rodiče nesmí zveřejňovat fotografie dcery na internetu​.

Jaromír Soukup byl ženatý pouze jednou, a to s ekonomkou Monikou Soukupovou (Drlíkovou). Z tohoto manželství má dvě děti: syna Lukáše a dceru Natálii. Znám je i jeho vztah s herečkou Kateřinou Brožovou.

Majetek

Soukup vlastní několik nemovitostí, a to včetně vily ve Španělsku, domu v rakouských Alpách, bytů v mrakodrapu V Tower v Praze a na Manhattanu v New Yorku.

Sport

Ve svém mládí se Soukup věnoval atletice, ale jeho skutečnou sportovní vášní je box. Několik let se boxu věnoval na profesionální úrovni, dokonce vystupoval jako trenér boxu v seriálu TV Barrandov.

Soukup je také známý svou účastí na akci Clash of the Stars. Tato událost kombinovala prvky sportu a zábavy, čímž přitáhla pozornost širokého publika​.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.